×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Nieuwe Thaise koning uitgenodigd in China

  Land nog nooit bezocht door Thaise koning

  Nieuwe Thaise koning uitgenodigd in China

  China heeft de nieuwe Thaise koning Vajiralongkorn uitgenodigd voor een staatsbezoek. Als de uitnodiging wordt aangenomen is het de eerste keer dat een Thais staatshoofd naar Peking gaat. China en Thailand onderhouden pas sinds 1975 diplomatieke betrekkingen.


  De invitatie werd maandag in Bangkok verstrekt door de bezoekende Chinese minister van Buitenlandse Zaken, Wag Yi. Die had een ontmoeting met juntaleider en premier Prayut Chan-o-cha. Sinds Thailand een militaire regering heeft, zijn de betrekkingen met China aanmerkelijk verbeterd, mede omdat westerse landen de militaire staatsgreep in 2014 scherp veroordeelden.

  Koning Vajiralongkorn heeft sinds zijn aantreden eind vorig jaar nog geen staatsbezoeken afgelegd. Hij zal daarmee waarschijnlijk ook wachten tot na zijn kroning. Daarvoor is nog geen datum bekend gemaakt. Eerst moet zijn in oktober overleden vader koning Bhumibol nog worden gecremeerd. Dat gebeurt eind oktober.

  Dat koning Bhumibol geen staatsbezoek heeft gebracht aan de Volksrepubliek had behalve met de jarenlange moeizame relatie tussen beide landen te maken met het feit dat de koning na de jaren zestig Thailand niet meer wilde verlaten. Zijn plek was bij de Thai, en dat leidde ertoe dat hij ook het reizen en het afleggen van staatsbezoeken opgaf. Dochter prinses Sirindhorn daarentegen is regelmatig in Peking op bezoek geweest.

  25 juli 2017 - 10:55