×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Nieuwe Roemeense president op bezoek bij koning Mihai

  Ook kroonprinses Margarita en prins Radu bij ontvangst Klaus Iohannis

  Nieuwe Roemeense president op bezoek bij koning Mihai

  De aanstaande Roemeense president Klaus Iohannis is woensdagmiddag in het koninklijke paleis in Boekarest ontvangen door koning Mihai. De Roemeense koning, die in 1947 door de communisten van de troon werd verjaagd, bood Iohannis een privélunch aan. Iohannis won zondag zeer verrassend de presidentsverkiezingen.


  "Het was een grote eer de koning te ontmoeten”, aldus Iohannis, tot nu burgemeester van de stad Sibiu. Bij ontvangst waren ook kroonprinses Margarita en haar man prins Radu aanwezig. Eerder op de dag was de koning kort op het paleisbalkon verschenen ter ere van zijn 93e verjaardag in oktober en zijn naamdag.

  In Roemenië is de verkiezingszege van de uit de Duitse minderheid afkomstige protestant Iohannis wel vergeleken met de komst van prins Karl van Hohenzollern-Sigmaringen naar Roemenië in 1866. Hij regeerde als koning Carol I tot 1914 en is dus ook een Duitser die de geschiedenis van Roemenië een andere wending gaf.

  Op de foto v.l.n.r.: kroonprinses Margarita, koning Mihai, Klaus Iohannis en prins Radu.

  20 november 2014 - 10:01