×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Nieuwe Maleisische koning sultan Abdullah

  Een kleurrijke ceremonie voor de nieuwe koning

  Nieuwe Maleisische koning sultan Abdullah

  De nieuwe Maleisische koning sultan Abdullah is dinsdag in een kleurrijke ceremonie in de troonzaal van het Istana Negara, het nationaal paleis, officieel geïnstalleerd. In zijn inhuldigingstoespraak zei de Yang di-Pertuan Agong, zoals zijn titel luidt, dat hij tijdens zijn regering het volk op de eerste plaats zal stellen.

  Abdullah, die dinsdag zestig jaar werd, benadrukte het belang van eenheid en harmonie in het multiculturele en multireligieuze Maleisië. “Wie met vuur speelt, brandt niet alleen zichzelf, maar het hele dorp”, aldus de koning.
  De sultan van Brunei en de kroonprins van Abu Dhabi, sjeik Mohammed bin Zayed, waren eregasten bij de plechtigheid. Sultan Abdullah heeft samen met de sjeik gestudeerd in Oxford en ook waren ze samen op de Britse koninklijke academie Sandhurst. “We delen veel herinneringen als vrienden en broeders.”

  Niet alle acht andere Maleisische vorsten waren naar de installatie gekomen. Zo was Abdullahs in januari plotseling afgetreden voorganger sultan Muhammad V van de deelstaat Kelantan afwezig, en ook Abdullahs zwager en mogelijk opvolger sultan Ibrahim van Johor ontbrak. Hij werd vertegenwoordigd door zijn tweede zoon prins Idris.

  30 juli 2019 - 12:54