×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Nieuwe koning Saoedi-Arabië deelt bonussen uit

  Nieuwe koning Saoedi-Arabië deelt bonussen uit

  Koning Salman bin Abdul Aziz van Saoedi-Arabië heeft een week na zijn opvolging van Abdullah besloten flinke bonussen uit te delen aan regeringsmedewerkers, gepensioneerden en studenten. Dit maakte de koning donderdagavond in een toespraak op de staatstelevisie bekend.


  Ondanks de sterk gedaalde olieprijzen geeft koning Salman per koninklijk besluit een bonus van twee maandsalarissen aan regeringsmedewerkers en twee maanden pensioen aan oud-medewerkers. Ook studenten en uitkeringsgerechtigden krijgen extra geld van het nieuwe staatshoofd. De koning plaatste een bericht op sociale media: "U verdient meer en wat ik ook doe het zal nooit voldoende zijn." Het totaal aan uitgaven voor onder meer bonussen en subsidies bedraagt 26,5 miljard euro, aldus Al Arabiya.

  De nieuwe koning verving met een reeks andere koninklijke besluiten bovendien meerdere ministers in het kabinet, ontsloeg het hoofd van de Saoedische inlichtingendienst, stelde nieuwe religieuze leiders aan en schafte een aantal overheidsinstellingen af.
  Koning Salman is de halfbroer van de onlangs overleden koning Abdullah bin Abdul Aziz. De nieuwe vorst vindt dat er hervormd moet worden, maar uiterst behoedzaam. Hij beschouwt het regime van de familie Saud als de enige de factor die het land dat vele stammen telt, bij elkaar houdt.

  30 januari 2015 - 15:00