Neef van prins Bernhard overleden

Armin, Prinz zur Lippe is donderdag overleden. De Duitse prins was een neef van prins Bernhard en was in 1937 bruidsjonker bij het huwelijk van Bernhard van Lippe-Biesterfeld met de latere koningin Juliana. De familie Zur Lippe heeft het overlijden vrijdag bekendgemaakt. Prins Armin, die maandag 91 jaar werd, was al enige tijd ernstig ziek.

De goedlachse prins was in Nederland regelmatig te gast bij bijzondere gebeurtenissen in de koninklijke familie. Ook liet hij zich met enige regelmaat interviewen, waarbij hij vertelde over zijn neef Bernhard en over de geschiedenis van de familie Zur Lippe. Armin was sinds 1949 het familiehoofd, en woonde op het stamslot in Detmold.

Met het overlijden van prins Armin wordt ook in de Duitse geschiedenis een hoofdstuk afgesloten. De prins was namelijk de enige nog levende zoon van een tot 1918 regerende Duitse vorst. Zijn vader vorst Leopold IV moest de troon in dat revolutiejaar opgegeven, zoals alle andere Duitse vorsten en koningen.

Armin was 62 jaar getrouwd en zijn vrouw prinses Traute (90) overleeft hem. Zoon prins Stephan wordt het nieuwe hoofd van het vorstenhuis.