×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Nederlandse en Amerikaanse condoleances voor Saoedi-Arabië

  Na overlijden koning Abdullah

  Nederlandse en Amerikaanse condoleances voor Saoedi-Arabië

  De Amerikaanse president Barack Obama heeft zijn medeleven geuit nadat vrijdag bekend werd dat koning Abdullah van bondgenoot Saoedi-Arabië is overleden. "Als leider was hij altijd eerlijk en hij was moedig in zijn overtuigingen", prees Obama Abdullah in een verklaring


  "Een van die overtuigingen was zijn standvastige en gepassioneerde geloof in het belang van een band tussen de VS en Saoedi-Arabië als een kracht voor stabiliteit en veiligheid in het Midden-Oosten en daarbuiten", zei Obama. "De verbondenheid en de sterkte van het partnerschap tussen onze twee landen is een onderdeel van de erfenis van koning Abdullah.'' Obama sprak verder van een warme en oprechte vriendschap.

  Ook de Nederlandse regering heeft de regering van Saoedi-Arabië gecondoleerd met het overlijden van koning Abdullah. Dat zei minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken vrijdag voorafgaande aan de ministerraad. Abdullah wordt volgens islamitisch gebruik deze vrijdag al begraven. Hij wordt opgevolgd door zijn broer Salman.

  23 januari 2015 - 10:47