×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Nederland was gunstig voor gezondheid Masako

  Ook prinses Aiko zou horizon moeten verbreden in buitenland

  Nederland was gunstig voor gezondheid Masako

  Het bezoek aan Nederland voor de inhuldiging van koning Willem-Alexander heeft bijgedragen aan het herwonnen zelfvertrouwen van de Japanse kroonprinses Masako. In dat licht is het verstandig te kijken of er niet meer reizen mogelijk zijn, ook met een privékarakter. Dat vindt Masako’s echtgenoot kroonprins Naruhito die voorafgaande aan zijn 54e verjaardag vooraf ingediende vragen van de pers beantwoordde.


  De gezondheid van Masako laat al 10 jaar te wensen over. Zij heeft problemen zich te voegen naar de strikte regels van het keizerlijke hof, en is door de aanpassingsproblemen depressief geworden en grotendeels uit beeld verdwenen. Masako, wier ouders in Nederland wonen, is in die tijd 2 keer in Nederland geweest en beide keren is ze van die reis opgeknapt. ''Maar het is nog te vroeg om direct al een toename van haar activiteiten te verwachten”, aldus Naruhito.

  Volgens Naruhito zou het ook goed zijn als zijn dochter Aiko haar horizon kan verbreden door naar het buitenland te gaan. Het prinsesje was al eens met haar ouders in Nederland, waar ze logeerde op het Oude Loo in Apeldoorn en kennismaakte met prinses Amalia. ''We moeten er eens over denken”, vond de kroonprins. Anders dan de Europese koninklijke families mogen de leden van het keizerhuis niet gaan en staan waar ze willen, en hebben ze toestemming nodig voor buitenlandse reizen, inclusief vakanties.

  25 februari 2014 - 10:03