×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Moeder Duitse troonpretendent Georg Friedrich overleden

  Donata von Oldenburg werd 65 jaar

  Moeder Duitse troonpretendent Georg Friedrich overleden

  Hertogin Donata von Oldenburg, moeder van de Duitse troonpretendent prins Georg Friedrich von Preussen, is zaterdag op 65-jarige leeftijd overleden. Dat maakte haar broer, graaf Karl zu Castell-Rüdenhausen volgens Duitse media bekend. Donata stierf na een ernstige ziekte in een ziekenhuis te Traunstein, in het zuiden van Beieren.


  De hertogin kwam op 20 juni 1950 ter wereld als derde kind van prins Siegfried en prinses Irene zu Castell-Rüdenhausen. Ze trouwde in 1975 met prins Louis Ferdinand von Preussen, beoogd troonpretendent van het Duitse keizerlijk huis. Het paar kreeg twee kinderen, prins Georg Friedrich en prinses Cornelie-Cécile. Louis Ferdinand stierf echter in 1977, nog voor de geboorte van zijn dochter, tijdens een militaire oefening van het West-Duitse leger waarin hij diende. Toen zijn vader, ook Louis Ferdinand geheten, in 1994 stierf was het dan ook de jonge Georg Friedrich die de aanspraken op de Duitse troon overnam.

  Inmiddels was Donata al hertrouwd met hertog Friedrich August von Oldenburg. In 2013 werd ze voor het eerst oma, toen prins Georg Friedrich en zijn echtgenote prinses Sophie een tweeling kregen, de prinsjes Carl Friedrich en Louis Ferdinand. In april van dit jaar volgde kleindochter Emma Marie.

  Hertogin Donata zette zich, zo meldt onder meer de krant Main Post, tijdens haar leven jarenlang in voor kinderen in Roemenië. Met benefietconcerten en lezingen zamelde ze hiervoor geld in.

  8 september 2015 - 14:32