×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Mihai van Roemenië ontslagen uit ziekenhuis

  Roemeense oud-koning (94) ernstig ziek

  Mihai van Roemenië ontslagen uit ziekenhuis

  De Roemeense koning Mihai (94) is dinsdag ontslagen uit het ziekenhuis. Dat is bekendgemaakt in een medisch bulletin. De koning lag zeventien dagen in een ziekenhuis in Lausanne.


  Mihai wordt in zijn onderkomen in de Zwitserse stad verzorgd door artsen. De koning lijdt aan huidkanker en chronische leukemie. Mihai's gezondheidstoestand is stabiel. "Gezien de ernst van de diagnose gaan de behandeling en het herstel lang duren en is nauwlettend toezicht vereist."

  Prinses Elena, de tweede dochter van Mihai, staat haar ouders bij. Koningin Anna (92) wordt eveneens in Zwitserland verzorgd. Kroonprinses Margareta heeft continu contact met het medisch team en keert zo snel mogelijk terug naar Zwitserland om haar ouders te bezoeken.

  Mihai besloot begin deze maand de troon over te dragen aan Margareta. De koning gaf aan vanwege gezondheidsredenen niet meer in staat te zijn in het openbaar te treden. Die beslissing is louter symbolisch. De monarchie werd na de val van het communisme in 1989 nooit hersteld in Roemenië.

  16 maart 2016 - 13:21