Mihai van Roemenië ontslagen uit ziekenhuis

De Roemeense koning Mihai (94) is dinsdag ontslagen uit het ziekenhuis. Dat is bekendgemaakt in een medisch bulletin. De koning lag zeventien dagen in een ziekenhuis in Lausanne.

Mihai wordt in zijn onderkomen in de Zwitserse stad verzorgd door artsen. De koning lijdt aan huidkanker en chronische leukemie. Mihai's gezondheidstoestand is stabiel. "Gezien de ernst van de diagnose gaan de behandeling en het herstel lang duren en is nauwlettend toezicht vereist."

Prinses Elena, de tweede dochter van Mihai, staat haar ouders bij. Koningin Anna (92) wordt eveneens in Zwitserland verzorgd. Kroonprinses Margareta heeft continu contact met het medisch team en keert zo snel mogelijk terug naar Zwitserland om haar ouders te bezoeken.

Mihai besloot begin deze maand de troon over te dragen aan Margareta. De koning gaf aan vanwege gezondheidsredenen niet meer in staat te zijn in het openbaar te treden. Die beslissing is louter symbolisch. De monarchie werd na de val van het communisme in 1989 nooit hersteld in Roemenië.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen