Mihai van Roemenië (94) ernstig verzwakt

De gezondheidstoestand van de Roemeense koning Mihai (94) is ernstig maar stabiel. Dat is vrijdagmorgen bekendgemaakt in een medisch bulletin. De koning ligt nu vijf dagen in een ziekenhuis in Lausanne. Hij is ernstig verzwakt en staat onder voortdurende behandeling, aldus de mededeling. Eerder deze week werd bekend dat Mihai onder meer chronische leukemie heeft.

Hij krijgt dagelijks bezoek van zijn dochter kroonprinses Margareta en haar man prins Radu. Zijn vrouw koningin Anna (92), die zelf ook in Zwitserland wordt verzorgd, is op de hoogte gesteld van de ziekenhuisopname van de koning. Ook zij krijgt bezoek van haar oudste dochter en schoonzoon.

De komende dagen worden ook de overige kinderen van het koningspaar in Zwitserland verwacht. "Zij zijn dagelijks in contact met de familie en kijken met verdriet en hoop naar de ontwikkelingen in de gezondheid van hun vader", aldus de verklaring.

Kroonprinses Margareta dankte in de boodschap voor alle blijken van medeleven. "De koninklijke familie is diep bewogen door de diepte van de gevoelens van mensen in richting van de koning en de kroon", zo stelde Margareta. Eerder deze week is ze door haar vader aangewezen om al zijn taken en verplichtingen op zich te nemen.