×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima winkelt in de ‘Eurowinkel’

  Koningin shopt voor studiebudget vluchtelingen

  Máxima winkelt in de ‘Eurowinkel’

  Koningin Máxima gaat donderdag 20 juni naar De Delerij in Driebergen waar vluchtelingen en asielzoekers in de Eurowinkel werken. Dit geeft ze een dagbesteding en helpt ze integreren in de Nederlandse samenleving.

  De opbrengst van de verkoop van onder meer kleding en boeken in de winkel wordt ingezet om asielzoekers en vluchtelingen te ondersteunen bij hun studie. De Delerij is een initiatief van Stichting Vluchtelingkinderen. Naast de Eurowinkel biedt de voormalige kerk onderdak aan vijf organisaties die zich bezighouden met onderwijs, gezinshereniging, participatie en integratie van asielzoekers en vluchtelingen van 18 jaar en ouder.

  Er zijn taalcoaches aanwezig die helpen met de Nederlandse taal. Maandelijks is er een Repair Café klaar om gereedschap, apparaten en speelgoed te repareren. Daarnaast worden er dagactiviteiten aangeboden, zoals koken, schilderen of naaien, en kunnen omwonenden in De Delerij terecht voor een kop koffie.

  5 juni 2019 - 16:51