×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima steelt de show bij inhuldiging

  191 landen vertegenwoordigd bij inhuldiging Naruhito

  Máxima steelt de show bij inhuldiging

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zorgden dinsdagavond bij het galadiner voor de inhuldiging van de Japanse keizer Naruhito voor extra glitter en glans. De in het rood geklede koningin had duidelijk de moeite genomen om tussen de tientallen presidenten en gekroonde hoofden – 191 landen zijn in Tokio op een of ander manier vertegenwoordigd – op te vallen.

  Dat was geen sinecure want ook de presidentsvrouwen uit bijvoorbeeld Oceanië en Afrika hadden flink hun best gedaan. Maar een koningin heeft één voordeel: zij kan ook in de juwelenkist grijpen en daar een tiara uithalen. Dat zet de andere vrouwen op achterstand. De Spaanse koningin Letizia paste overigens dezelfde tactiek toe en verscheen aan de arm van koning Felipe met een nog grotere tiara dan Máxima.

  De koninklijke gasten arriveerden als laatsten, in volgorde van anciënniteit, bij het Keizerlijk Paleis, voor het inhuldigingsdiner dat de keizer zijn gasten aanbood. Het was met alle andere staatshoofden erbij een indrukwekkende logistieke operatie van de Japanners die aan de lopende band de limousines lieten voorrijden, om bijna om de minuut een nieuwe gast af te leveren.

  De festiviteiten rond de intronisatie gaan woensdag verder met voor de koninklijke gasten een theeontvangst bij de keizerlijke familie en voor alle genodigden ’s avonds in een hotel in Tokio een galadiner en cultureel programma aangeboden door premier Shinzo Abe.

  22 oktober 2019 - 18:37