×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima in gesprek met kroonprins Saudi-Arabië

  Koningin bespreekt vrouwenrechten met bin Salman

  Máxima in gesprek met kroonprins Saudi-Arabië

  Koningin Máxima heeft vrijdag in Osaka een gesprek gehad met de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman. Onder meer de vrouwenrechten in Saudi-Arabië kwamen daarbij aan bod. Máxima is bij de economische topconferentie van de G20 in Japan in haar functie van speciale pleitbezorger van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering.

  Máxima en de Saudische kroonprins hebben het onder meer gehad over het voortzetten van de Women 20 (W20), dat in het teken staat van de bevordering van inclusieve economische groei voor vrouwen. Er zijn drie pijlers die daarvan de basis vormen: toegang tot financiële diensten, digitale aansluiting en arbeidsparticipatie. Aangezien Saudi-Arabië de G20-top volgend jaar organiseert, deed Máxima hier vrijdag alvast wat voorbereidend werk voor. Verder had de koningin ook ontmoetingen met de nieuwe baas van de Wereldbank David Malpass en IMF-topvrouw Christine Lagarde.

  Hierna is de koningin ook nog aanwezig bij het grote diner dat de Japanse premier Shinzo Abe zijn gasten vrijdagavond aanbiedt in het Osaka Geihinkan. Nederland is geen lid van de G20, maar wordt steeds vaker uitgenodigd om als gast aan te schuiven, zoals ook dit jaar. Máxima komt niet op de foto van alle wereldleiders, maar wel op de groepsfoto die na afloop van het diner wordt gemaakt.

  Op zaterdag houdt Máxima een korte toespraak bij het G20-evenement ‘Women Empowerment’. Op dit evenement zijn internationale vrouwelijke leiders uit de publieke en private sector bijeen om de inclusieve economische groei voor vrouwen wereldwijd te bespreken. Daarnaast gaat de koningin met verschillende regeringsvertegenwoordigers in gesprek over de verbetering van toegang tot financiële diensten.

  28 juni 2019 - 18:02