Koningin Máxima Bezoekt Stichting Halt Vanwege Het 40 Jarig Bestaan

Máxima in gesprek met jongeren die met Halt in aanraking zijn gekomen

“Je komt makkelijker aan drugs dan aan een baan.” Dat is de boodschap die koningin Máxima meekreeg tijdens een gesprek met jongeren die in aanraking zijn gekomen met Halt.

Máxima in gesprek met jongeren

De koningin wilde graag weten of je makkelijker aan drugs komt dan aan alcohol en dat was inderdaad zo het geval, werd haar verteld tijdens haar bezoek aan het stadhuis van Rotterdam. Er werd gepraat over verschillende problemen waar jongeren mee te maken krijgen en drugsgebruik op scholen was er daar één van. “Het blowen is toegenomen tijdens de lockdown”, aldus een van de gesprekspartners van de koningin. Rioolonderzoek bevestigde het toenemend drugsgebruik, zei de Rotterdamse wethouder Sven de Langen (volksgezondheid, zorg, ouderen en sport).

Kinderen Máxima

Er werden veel vragen gesteld vanuit de koningin, maar de gesprekspartners hadden ook een aantal vragen voor Máxima. Hoe ze zou reageren als een van haar dochters in een Halt-programma terecht zou komen, bijvoorbeeld. Máxima zei dat ze opgelucht zou zijn dat haar kind er zonder strafblad vanaf zou komen. Ze herhaalde wat ze vaker heeft gezegd: een kind moet fouten kunnen maken en daarvan leren.

Lees ook: Koningin Máxima gaat op werkbezoek naar het 40-jarig jubileum van Stichting Halt

Bron en beeld: ANP