×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Massaal afscheid van koning Mihai

  Massaal afscheid van koning Mihai

  Duizenden Roemenen scandeerden 'Regele Mihai, Regele Mihai' en applaudisseerden toen de kist met het stoffelijk overschot van koning Mihai zaterdagmorgen op de affuit werd geplaatst voor vervoer van het Koninklijk Paleis in Boekarest naar de Roemeens-orthodoxe Patriarchale Kathedraal.


  Het laatste afscheid bij het paleis, waar een korte door patriarch Daniel geleide plechtigheid werd gehouden, was niet alleen een eerbetoon maar ook een demonstratie toen een deel van het publiek 'monarchie! monarchie' begon te roepen. President Klaus Iohannis, die deelnam aan het afscheid van de door hem zweer gewaardeerde koning, reageerde niet.

  Tienduizenden Roemenen waren al vroeg op de been voor de uitvaart van de op 5 december overleden koning Mihai. De kist, die tijdens de 2,5 kilometer lange tocht van het paleis naar de kathedraal te voet werd gevolgd door de koninklijke familie, werd bedolven onder de bloemen en begroet met applaus en meer spreekkoren.

  Applaus was er ook voor de buitenlandse koninklijke gasten die bij het paleis aanwezig waren, onder wie het Zweedse koningspaar, prins Charles en koning Juan Carlos en koningin Sofia. Nederland werd vertegenwoordigd door de ambassadeur in Roemenië.

  16 december 2017 - 17:10