×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Mary trekt aandacht voor intolerantie en discriminatie

  Deense Kroonprinses is aangesteld als beschermer WorldPride

  Mary trekt aandacht voor intolerantie en discriminatie

  De Deense kroonprinses Mary wordt beschermvrouw van twee grote lhbti-evenementen. De echtgenote van kroonprins Frederik gaat zich inzetten voor de WorldPride en de EuroGames die in 2021 in Kopenhagen en Malmö worden gehouden. Dat heeft het Deense hof woensdag bekendgemaakt.

  Mary is trots op haar nieuwe rol. “We kunnen niet accepteren dat sommige mensen in de wereld worden geconfronteerd met intolerantie en discriminatie vanwege hun seksualiteit of genderidentiteit”, laat ze weten in een reactie. “Ik kijk ernaar uit om diversiteit en lhbti-rechten zowel thuis als internationaal op de agenda te zetten.”

  De organisatie is verheugd dat de kroonprinses beschermvrouwe wordt. “Ik weet zeker dat er door haar betrokkenheid meer aandacht aan het evenement zal worden besteed”, aldus een woordvoerder.

  WorldPride vindt in 2021 van 12 tot en met 22 augustus plaats en bestaat uit onder meer een conferentie over mensenrechten, feesten en marsen. Van 18 tot en met 21 augustus worden de EuroGames georganiseerd waaraan atleten in 29 verschillende sporten meedoen. Mary zal bij verschillende evenementen in Kopenhagen aanwezig zijn.

  30 oktober 2019 - 16:38