prinses marie Liechtenstein Royalty

Marie van Liechtenstein wordt zaterdag begraven

Exact een week nadat ze kwam te overlijden, wordt Marie van Liechtenstein met een staatsbegrafenis ten ruste gelegd. De vrouw van Hans Adam II mocht 81 jaar worden.

Het kleine Liechtenstein – het telt maar zo’n 39.000 inwoners – ligt tussen Zwitserland en Oostenrijk. Marie overleed afgelopen weekend en haar lichaam wordt aanstaande donderdag verplaatst naar de kathedraal in Vaduz. Daar wordt zij vanaf die dag opgebaard. Belangstellenden die afscheid willen nemen, kunnen donderdagavond en vrijdag langsgaan, om het condoleanceregister te tekenen.

Marie was de echtgenote van Hans Adam II van Liechtenstein, hij is 76 en samen kregen zij 3 zoons en 1 dochter. Marie en Hans Adam waren trouwens hele verre verwanten van elkaar. Dat is niet ongebruikelijk in royal kringen, daar wordt vaker een verre neef of nicht gehuwd.

Marie krijgt dus een staatsbegrafenis zaterdag. De dienst in de kathedraal is alleen voor (een beperkt aantal) genodigden. Ze zal worden bijgezet in de crypte naast de kathedraal. Liechtensteiners en andere geïnteresseerden kunnen de uitvaart wel op tv en online volgen. Momenteel verkeert het landje nog in 7 dagen van nationale rouw.

prinses marie Liechtenstein Royalty

LEES OOK:

Marie van Liechtenstein op 81-jarige leeftijd overleden

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA