Naamloos

Maleisische koning in de schoolbanken

Vandaag hadden de leerlingen van de middelbare school Lake Kota in Kuala Lumpur wel een heel bijzondere leerling in de klas. De Yang di-Pertuan Agong, oftewel de koning, van Maleisië kwam op werkbezoek om te zien hoe de beperkende maatregelen vanwege de coronacrisis in de praktijk uitpakken op school.

Twee dagen geleden zijn de Maleisische scholen na bijna drie maanden weer geopend. Reden voor koning Abdullah om poolshoogte te nemen van de gezond- en veiligheidsmaatregelen die op scholen zijn genomen. Tussen de lessenaars van de scholieren is meer afstand, en mondkapjes zijn altijd binnen handbereik, zo stelde de koning vast.

De koning sprak met leerlingen en docenten, en nam zelf ook even plaats voor het bord alsof hij zelf les ging geven. Voor de meegekomen media werd op dat moment de opdracht om afstand te bewaren te groot. De scholieren in de eerste bankjes werden bijna bedolven door de fotografen en cameralieden. Gelukkig droegen zij ook gewoon mondkapjes.

Koning Abdullah riep de leerlingen op om vooral geduld te hebben en de richtlijnen goed te volgen, zowel op school als buiten. Alleen op die manier kan Maleisië de pandemie de baas blijven. Het Zuidoost-Aziatische land meldde tot nu toe 8600 coronabesmettingen en 121 dodelijke slachtoffers.  

Lees ook:

Prachtplaatjes van Alexia

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen