×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Maleisië verliest voormalige koning

  Maleisië verliest voormalige koning

  De Maleisische koning Abdul Halim is maandagmiddag (lokale tijd) op 89-jarige leeftijd overleden. Dat hebben leden van zijn familie bevestigd.


  De sultan was tot afgelopen december voor de tweede keer in zijn leven Yang di-Pertuan Agong oftewel koning van heel Maleisië. Hij was daarmee de eerste en tot nu toe enige sultan die het roulerende ambt twee keer heeft vervuld.

  Sultan Abdul Halim, die in november negentig zou zijn geworden, was na de Britse koningin Elizabeth de langst regerende monarch ter wereld. Hij kwam in juli 1958 op de troon van de noordwestelijke, aan Thailand grenzende deelstaat. In 1970 werd hij voor het eerst voor vijf jaar gekozen tot koning, en nadat de andere acht vorsten aan de beurt waren geweest, kwam de inmiddels 83-jaar oude en ziekelijke sultan Abdul in 2011 opnieuw in het koninklijk paleis in Kuala Lumpur.

  11 september 2017 - 12:40