×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Mag prinses Ubolratana naar inhuldiging Thaise koning?

  Mag prinses Ubolratana naar inhuldiging Thaise koning?

  Koning Vajiralongkorn van Thailand moet een lastig besluit nemen. Nodigt hij zijn oudste zus Ubolratana (67) uit voor de plechtigheden rond zijn kroning of niet? De afgelopen maand heeft zij hem herhaaldelijk voor het blok gezet en daar houdt de als wispelturig bekend staande koning niet van.

  Ubolratana liet zich deze week in Hong Kong uitgebreid fotograferen op de bruiloft van de dochter van oud-premier Thaksin Shinawatra. Die werd in 2006 door een militaire staatsgreep aan de kant gezet en is in Thailand veroordeeld voor corruptie. Thaksin, die was uitgeweken naar het buitenland, wist in 2011 met zijn zus Yingluck als stand-in weer aan de macht te komen. Ook haar regering echter werd in 2014 door een militaire staatsgreep beëidigd. Zij week daarna eveneens uit naar het buitenland.

  Thaksin en zijn aanhang wilden zondag bij de eerste parlementsverkiezingen die na de staatsgreep van 2014 worden gehouden via omwegen andermaal de winst pakken. Dat meende de oud-premier te bereiken door de verrassende aanwijzing van Ubolratana als premierskandidaat voor een van de partijen die Thaksins gedachtegoed vertegenwoordigt.

  23 maart 2019 - 20:44