France Napoleon Wedding

Liefdesnieuws! Griekse prins Philippos verloofd met Nina Flohr

Goed nieuws voor de Griekse koninklijke familie! Zij hebben een tweede bruiloft om naar uit te kijken. Dinsdag maakten koning Constantijn en koningin Anne-Marie bekend dat hun jongste zoon prins Philippos zich heeft verloofd met Nina Natassja Flohr. De 34-jarige prins vroeg haar eerder deze zomer op het eiland Ithaca ten huwelijk.

Ook de oudere zus van Phillippos, de 37-jarige prinses Theodora, gaat trouwen. Eigenlijk zou de bruiloft eind mei al plaatsvinden, maar dat moest vanwege de coronacrisis worden uitgesteld tot volgend jaar. Waarschijnlijk zullen Phillippos en Nina ook tot 2021 wachten.

Wie het koppel precies is? Philippos werkt als hedgefondsanalist in New York, terwijl Nina, dochter van een Zwitserse vader en Russische moeder, werkte als creatief directeur voor VistaJet, een charterbedrijf voor privéjets dat is opgericht door haar vader Thomas. De twee zijn al langere tijd samen en waren in 2018 bij het huwelijk van de Britse prinses Eugenie. De prins groeide op in Engeland en is peetoom van prins William. Koningin Margrethe van Denemarken en koningin Sofia van Spanje zijn tantes, en koning Felipe is een volle neef. Veel connecties dus binnen Europese koningshuizen!

In 1974 schafte Griekenland de monarchie na een referendum af, maar het koningspaar dat in 1967 na een mislukte coup tegen het toenmalige kolonelsregime naar het buitenland uitweek, behield zijn titels. De afgelopen jaren wonen Constantijn en Anne-Marie weer in Griekenland, waar ze met Pasen en in de zomer ook contact hebben met de Nederlandse koninklijke familie die niet ver van hen een vakantievilla bezit.

Lees ook:

16-jarige graaf Claus is een succesvolle internetondernemer

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.