×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Liechtensteinse erfprinses wordt staande gehouden

  Niet herkend bij paspoortcontrole

  Liechtensteinse erfprinses wordt staande gehouden

  De Liechtensteinse erfprinses Sophie heeft een probleem dat niet veel reizigers in de wereld zullen hebben. In een kranteninterview vertelde ze regelmatig staande te worden gehouden bij de paspoortcontrole. Dit omdat haar familienaam hetzelfde is als de landsnaam die op het reisdocument staat. Dat wordt vreemd gevonden, mede omdat het vorstendom Liechtenstein weinig bekendheid geniet.


  Erfprinses Sophie von und zu Liechtenstein, van geboorte een Beierse prinses, zag ook voordelen aan de onbekendheid. Anders dan bijvoorbeeld de Britse royals wordt zij buiten de landsgrenzen nergens herkend. Ik moet er niet aan denken dat iedereen je aankijkt of aanspreekt”, aldus Sophie, die in 1993 huwde met erfprins Alois. Ze vindt het prettiger om op te gaan in de anonimiteit. Dat kan naar eigen zeggen ook in de Liechtensteinse hoofdstad Vaduz, hoewel de meeste mensen haar daar wel herkennen. Maar de nuchtere Liechtensteiners laten het dan bij een knikje of een simpel ‘goedendag’. “Ze begrijpen heel goed dat ik ook wel eens boodschappen moet doen”, zei Sophie. Wel werd ze op een keer aangesproken door een Amerikaanse student. Die stond net naar de ansichtkaarten te kijken en zag een gelijkenis. “”Bent u dat?” Haar schoonvader vorst Hans Adam II heeft in het verleden ook verhalen verteld over problemen bij de paspoortcontrole op buitenlandse vliegvelden. Liechtenstein telt maar 38.000 inwoners. De kans dat een beambte in bijvoorbeeld Hanoi vaker een paspoort van Liechtenstein heeft gezien is klein. Hans Adam moest dan het bestaan van zijn land uitleggen. Dat overkwam hem overigens ook in Amerika.”””

  24 januari 2019 - 13:04