×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Lichaam koning Mihai aangekomen in Roemenië

  Lichaam koning Mihai aangekomen in Roemenië

  De kist met het stoffelijk overschot van koning Mihai is woensdag vanuit Zwitserland overgevlogen naar Roemenië. Op de luchthaven Henry Coanda was een militaire ceremonie. Kroonprinses Margareta en haar man prins Radu keken toe hoe militairen de met een Roemeense vlag gedrapeerde kist uit het vliegtuig droegen.


  De kist wordt opgesteld in de erehal van kasteel Peles bij Sinaia. Daar kunnen de autoriteiten en het corps diplomatique afscheid nemen. Aan het begin van de avond wordt de kist overgebracht naar het voormalige Koninklijk Paleis in Boekarest, dat nu dienstdoet als kunstmuseum. Daar kan het publiek vanaf negen uur 's avonds in de Troonzaal langs de baar defileren. Ook donderdag en vrijdag gaat het paleis daarvoor open.

  De uitvaart is zaterdag in Curtea de Arges, waar zich de laatste rustplaatsen bevinden van de koninklijke familie. Daarbij worden veel buitenlandse koninklijke vertegenwoordigers verwacht, onder wie het Zweedse koningspaar, koningin Sofia van Spanje, de Britse prins Charles en groothertog Henri van Luxemburg.

  Mihai overleed op 5 december op 96-jarige leeftijd in Zwitserland. Hij regeerde sinds december 1947 niet meer maar werd door Roemenië na de val van het communisme weer als koning erkend, ook al kreeg hij zijn troon niet terug.

  13 december 2017 - 13:34