Placeholder

Video: Kroonprinses Victoria en prins Daniel bezoeken Estland

De Zweedse kroonprinses Victoria is zondag aangekomen in de Estlandse hoofdstad Tallinn. De troonopvolgster is samen met haar man prins Daniel in het Baltische land voor een eendaags bezoek, dat in het teken staat van de viering van de onafhankelijkheid van Estland.

Victoria werd vlak voor het middaguur verwelkomd door de Estlandse president Kersti Kaljulaid bij het presidentieel paleis in Tallinn. Bij aankomst inspecteerde de dochter van koning Carl Gustaf en koningin Silvia de erewacht.

Na de lunch wordt een boom geplant in het Kadriorgpark en een bezoek gebracht aan een kerk. Ook een ontmoeting met de Zweedse gemeenschap staat op het programma. Victoria en Daniel sluiten het eendaagse bezoek af met een bezoek aan The Power of Song, een zangfestijn dat ter ere van de honderdjarige onafhankelijkheid van Estland wordt georganiseerd in de hoofdstad.

De Baltische staten vieren dit jaar dat ze een eeuw onafhankelijk zijn en krijgen daarom veel koninklijk bezoek. Estland is het laatste land dat Victoria en Daniel over de vloer krijgt. Het paar was in februari in Litouwen, Letland was in april aan de beurt. Afgelopen juni bracht ook koning Willem-Alexander een bezoek aan deze landen.