×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kroonprins ontvangt paus in Emiraten

  Paus dringt aan op interreligieus dialoog

  Kroonprins ontvangt paus in Emiraten

  Paus Franciscus is zondagavond aangekomen in de Verenigde Arabische Emiraten. Kroonprins Mohammed bin Zayed al-Nahyan wachtte hem op op het vliegveld van Abu Dhabi waar hij de leider van de rooms-katholieke kerk een warm welkom heette.


  Franciscus is drie dagen in de Verenigde Arabische Emiraten. Hij werd vorig jaar uitgenodigd door kroonprins Mohammed en de kleine katholieke gemeenschap in het Arabische land. Franciscus is ook de eerste paus die het land aandoet.

  De paus zal maandagmiddag tijdens een interreligieuze bijeenkomst aandringen op een dialoog tussen de geloofsstromingen, in het bijzonder tussen christenen en moslims. Dinsdag draagt Franciscus een mis op in het grootste stadion van de emiraten aan de Golf. Er worden 130.000 gelovigen verwacht. Van de bevolking is bijna 10 procent christelijk.

  Franciscus bezocht eerder Turkije, Jordanië, Egypte, Bangladesh, Azerbeidzjan en de Palestijnse gebieden. Ook die reizen gebruikte hij om religieuze groepen op te roepen tot een dialoog en om het begrip geweld in naam van God te veroordelen.

  4 februari 2019 - 14:37