Placeholder

Kroonprins Nepal opgepakt voor drugsbezit

De kroonprins van Nepal is door de Thaise politie gearresteerd vanwege het bezit van 12 gram marihuana. Dat is in Bangkok bevestigd. Het is al de tweede keer dat kroonprins Paras in Thailand is aangehouden. Twee jaar geleden werd hij in Phuket betrapt met drie gram. Paras kan in de gevangenis belanden. Drugsbezit is in Thailand streng verboden.

Paras Shah leeft het leven van een zwerver sinds in 2008 de monarchie in Nepal werd ingeruild voor een republiek. De kroonprins verliet het land met zijn gezin, maar bleef alleen achter in Singapore en later Bangkok toen zijn vrouw en drie kinderen terugkeerden naar Nepal. Hij heeft verschillende keren problemen gehad met de Thaise politie voor vechtpartijen en asociaal gedrag.

Paras had in eigen land al een twijfelachtige reputatie. Zo reed hij in een dronken bui een populaire Nepalese zanger dood. De prins was zelf één van de overlevenden van de moordpartij in 2001 in het koninklijk paleis in Kathmandu waarbij zijn neef, de toenmalige kroonprins Dipendra negen leden van de koninklijke familie doodschoot. Dipendra was 4 jaar eerder nog gastheer van prins Willem-Alexander, die zijn collega in 1998 ontving in Nederland.

Paras (43) kwam vorig jaar in het nieuws toen hij een zware hartaanval kreeg.