×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kroonprins Nepal opgepakt voor drugsbezit

  Paras Shah kan in de gevangenis belanden

  Kroonprins Nepal opgepakt voor drugsbezit

  De kroonprins van Nepal is door de Thaise politie gearresteerd vanwege het bezit van 12 gram marihuana. Dat is in Bangkok bevestigd. Het is al de tweede keer dat kroonprins Paras in Thailand is aangehouden. Twee jaar geleden werd hij in Phuket betrapt met drie gram. Paras kan in de gevangenis belanden. Drugsbezit is in Thailand streng verboden.


  Paras Shah leeft het leven van een zwerver sinds in 2008 de monarchie in Nepal werd ingeruild voor een republiek. De kroonprins verliet het land met zijn gezin, maar bleef alleen achter in Singapore en later Bangkok toen zijn vrouw en drie kinderen terugkeerden naar Nepal. Hij heeft verschillende keren problemen gehad met de Thaise politie voor vechtpartijen en asociaal gedrag.

  Paras had in eigen land al een twijfelachtige reputatie. Zo reed hij in een dronken bui een populaire Nepalese zanger dood. De prins was zelf één van de overlevenden van de moordpartij in 2001 in het koninklijk paleis in Kathmandu waarbij zijn neef, de toenmalige kroonprins Dipendra negen leden van de koninklijke familie doodschoot. Dipendra was 4 jaar eerder nog gastheer van prins Willem-Alexander, die zijn collega in 1998 ontving in Nederland.

  Paras (43) kwam vorig jaar in het nieuws toen hij een zware hartaanval kreeg.

  16 juli 2014 - 13:56