×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kroonprins neemt verantwoordelijkheid voor moord

  Bin Salmam: 'terwijl ik aan het roer stond'

  Kroonprins neemt verantwoordelijkheid voor moord

  De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman zegt dat hij ook verantwoordelijkheid draagt voor de moord op de kritische journalist Jamal Khashoggi, omdat het gebeurde “terwijl ik aan het roer stond”. Dat zegt hij in een documentaire die volgende week wordt uitgezonden door de Amerikaanse Public Broadcasting Service (PBS). Het is de eerste keer dat de kroonprins zich openlijk uitlaat over de moord, die voor veel opschudding zorgde.

  Khashoggi, die zich met regelmaat kritisch uitliet over Saudi-Arabië, werd vorig jaar vermoord in het Saudische consulaat in Istanbul door een doodseskader. Hij werd in stukken gezaagd en is verdwenen.

  Bin Salman heeft altijd ontkend dat hij opdracht gegeven heeft voor de moord. Een belangrijke adviseur van het Saudische koningshuis, Saud al-Qahtani, wordt verantwoordelijk gehouden voor de dood van Khashoggi. Twitter blokkeerde vorige week nog zijn account.

  Op de vraag hoe de moord kon worden gepleegd zonder weet van de Saudische kroonprins zelf, is Bin Salman duidelijk in de documentaire. “We hebben miljoenen inwoners, en drie miljoen werken er voor de overheid.”

  26 september 2019 - 14:32