×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koninklijk afscheid van koning Mihai

  Koninklijk afscheid van koning Mihai

  Een indrukwekkende aantal koninklijke gasten komt zaterdag naar Boekarest voor de uitvaart van koning Mihai. Van de regerende Europese koningshuizen ontbreken eigenlijk alleen Nederland, Noorwegen en Denemarken, al is het Deense koningshuis via een omweg door koningin Anne-Marie van Griekenland - geboren Deense - toch aanwezig.


  Koning Carl Gustaf en koningin Silvia van Zweden voeren de lange lijst aan, als regerend koningspaar. Uit Luxemburg komt groothertog Henri en Spanje is vertegenwoordigd door het emeritus-koningspaar Juan Carlos en Sofia. Koningin Sofia is een nichtje van de vorige week overleden koning Mihai, en ook haar zus prinses Irene van Griekenland komt naar Boekarest.

  Prinses Astrid en haar man prins Lorenz zijn er uit België en koningin Elizabeth heeft haar oudste zoon prins Charles gevraagd naar Roemenië te gaan. Uit Jordanië komt prinses Muna, de moeder van koning Abdullah, samen met prinses Rym. Koningin Anne-Marie vertegenwoordigt ook haar man koning Constantijn, die niet fit genoeg is om de plechtigheden die de hele dag in beslag nemen, bij te wonen. Zoon prins Nikolaos vergezelt Anne-Marie.

  De andere voormalige Oost-Europese koningshuizen zijn royaal aanwezig. Koning Simeon II van Bulgarije, die in 1943 als kleuter kortstondig op de troon kwam, was donderdag al in het Koninklijk Paleis in Boekarest om eer te bewijzen aan zijn lotgenoot en oud-collega Mihai, die tijdens de Tweede Wereldoorlog daadwerkelijk regeerde en die daarna net als hij in ballingschap werd gestuurd door communistische machthebbers.

  Kroonprins Aleksandar II van Servië en kroonprins Leka II van Albanië horen met hun echtgenotes tot de aanwezigen, evenals prins Georg Friedrich van Pruisen, de Portugese hertog van Bragança en vertegenwoordigers van de voormalige keizershuizen van Rusland en Oostenrijk-Hongarije, en diverse Duitse vorstenhuizen en het voormalige Franse koningshuis.

  15 december 2017 - 12:23