×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Rania: symbool voor de toekomst van Arabië

  Een symbool voor de toekomst van Arabië

  Koningin Rania: symbool voor de toekomst van Arabië

  Modefotograaf prins Alexi Lubomirski kreeg deze maand de eer de Jordaanse koningin Rania Al Abdullah te fotograferen voor de cover van Harper’s Bazaar Arabia. Rania is deze maand 20 jaar koningin van Jordanië en wordt door het blad geprezen om haar ‘intelligentie, integriteit en intuïtie’.

  Eerder deze maand bezocht koningin Máxima de Jordaanse hoofdstad Amman in haar rol als VN-pleitbezorger voor financiële diensten.

  Sinds de Syrische crisis in 2011 heeft Jordanië 1,3 miljoen vluchtelingen opgevangen. Hierdoor komt het huidige bevolkingsaantal volgens schattingen van de Verenigde Naties uit op ongeveer 10 miljoen. Een groei waarop Jordanië niet had kunnen anticiperen. “We konden onschuldige mensen die op de vlucht zijn voor oorlog, dood en wanhoop niet zomaar wegsturen”, zegt koningin Rania. “Ik denk dat de keuze die Jordanië, haar leiders en mensen hebben gemaakt toen Syriërs over de grens begonnen te vluchten, de geschiedenis in zal gaan als voorbeeld van moreel leiderschap en morele moed.” “Jordanië blijft een baken van veerkracht en optimisme in de Arabische wereld; haar koningin, wereldwijd vereerd, staat symbool voor het moderne Arabië.”, schrijft Harper’s Bazaar.

  Zoals koningin Máxima zich inzet voor toegang tot financiële diensten, zet koningin Rania zich in voor toegang tot onderwijs voor vrouwen in Jordanië. “De grootste steun die een vrouw kan krijgen, is die van een andere succesvolle vrouw die haar optilt en tegen haar zegt: ‘je kunt dromen, je kunt slagen’, zegt Rania.

  Door Seger Terpstra

  28 februari 2019 - 18:54