×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Noor spreekt afschuw uit over vliegramp

  Koningin Noor spreekt afschuw uit over vliegramp

  De Jordaanse koningin Noor heeft donderdag via Twitter haar afschuw uitgesproken over de vliegramp in Oekraïne. "Vreselijk tragedie”, aldus de weduwe van koning Hoessein.


  Koningin Noor vroeg zich af waarom het toestal daar vloog. Het oosten van Oekräine is strijdgebied tussen separatisten en de centrale regering in Kiev.

  De Oranjes hebben een nauwe band met het koningshuis van Jordanië. Zo is koningin Beatrix goed bevriend met koningin Noor.

  Koningin Noor is de vierde vrouw van de in 1999 overleden koning Hoessein. Samen hadden ze vier kinderen. De oudste, prins Hamzah, was 5 jaar lang kroonprins en moest die functie in 2004 afstaan aan prins Hoessein, de oudste zoon van de huidige koning Abdullah. De koning is de zoon uit het tweede huwelijk van zijn vader.

  18 juli 2014 - 00:04