Koningin-moeder Sirikit krijgt verjaarsbezoek van haar kinderen

Koningin Sirikit heeft zondag verjaardagsbezoek gekregen van haar zoon koning Vajiralongkorn en dochter prinses Sirindhorn. Ook de kleinkinderen de prinsessen Bajrakitiyabha en Sirivannavari Nariratana alsmede prins Dhipankara Rasmijoti kwamen naar de koninklijke villa Chitralada om de koningin geluk te wensen met haar 86ste verjaardag.

Het Kantoor van de Koninklijke Hofhouding stelde een aantal foto's beschikbaar van het bezoek. Het was voor het eerst in een jaar dat de Thai de koningin-moeder te zien kregen. De echtgenote van de in 2016 overleden koning Bhumibol heeft in 2012 een beroerte gehad en is daarna uit het openbare leven verdwenen.

Opvallend is dat het paleis, dat leden van de koninklijke familie altijd afschermt van nieuwsgierige ogen van het publiek, met de foto's laat zien dat de kort geknipte en geheel grijze koningin in geen enkel opzicht nog beantwoord aan het geromantiseerde beeld dat nog steeds van haar wordt verspreid.

Op posters, foto's en billboards die overal in het land zijn aangebracht ter ere van haar verjaardag wordt Sirikit getoond in de bloei van haar leven. Het contrast met de nu vrijgegeven foto's is dan ook enorm groot. De koningin lijkt en kijkt ook afwezig, terwijl de koning en zijn zus haar helpen bij een boeddhistische handeling waarmee ze een goede daad verrichtte.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen