×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Anna van Roemenië overleden

  Echtgenote koning Mihai

  Koningin Anna van Roemenië overleden

  In ziekenhuis in het Zwitserse Morges is op 1 augustus koningin Anna van Roemenië overleden. Bij haar dood werd ze omringd door haar naaste familieleden.


  Ze werd op 18 september 1923 in Parijs als Anne Antoinette Françoise Charlotte Zita Marquerite van Bourbon Parma geboren. Ze was de dochter van prins René van Bourbon Parma en prinses Margarete van Denemarken. In 1939 vluchtte ze met haar oudersvoor het dreigende nazi-gevaar via Spanje en Portugal naar de Verenigde Staten. In 1943 werd ze vrijwilliger in het Franse leger en diende als ambulancerijdster in Algerije, Luxemburg, Frankrijk, Marokko en het gecapituleerde Duitsland. In 1947 ontmoette ze in Londen, bij het huwelijk van de latere koningin Elizabeth, koning Mihai van Roemenië. Ze trouwden in 1948, nadat Mihai onder druk van de communisten zijn land had moeten verlaten. Het echtpaar kreeg vijf dochters en leidde een redelijk onopvallend bestaan, voornamelijk door gebrek aan financiële middelen. Anna maakte pas in 1992 voor het eerst kennis met Roemenië. Omdat ze getrouwd was met koning Mihai en hij formeel nooit was aangetreden werd ze daar alom koningin Anna genoemd. Vorig jaar maakte koning Mihai bekend dat hij zich zou terugtrekken uit het openbare leven. Samen met Anna verbleef hij sindsdien weer in Zwitserland waar hij het grootste deel van zijn leven in ballingschap had gewoond. Anna stierf daar na een kort ziekbed, omringd door een groot deel van haar familie. 

  1 augustus 2016 - 16:39