×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Willem-Alexander solliciteerde bij Ryanair

  'Wie wist dat een monarch zo grappig kon zijn?'

  Koning Willem-Alexander solliciteerde bij Ryanair

  Ruim twee weken voor het staatsbezoek aan Ierland heeft koning Willem-Alexander al punten gescoord bij de Ierse media. De koning kreeg de lachers op zijn hand tijdens een gesprek met Ierse journalisten, dat plaatsvond ter voorbereiding op het bezoek van 12 tot en met 14 juni.

  Zo vertelde Willem-Alexander dat de Ierse zakenman en Ryanair-baas Michael O’Leary hem ooit bij wijze van grap een baan als piloot aanbood bij de Ierse luchtvaartmaatschappij. Tijdens een staking van Ryanair-piloten stuurde de koning O’Leary een e-mail met de vraag of hij nog steeds personeel zocht. “Wie wist dat een monarch zo grappig kon zijn?”, vroeg de Ierse journaliste Naomi O’Leary zich af op Twitter.

  De Ieren vroegen Willem-Alexander ook wat hij vond van de rol die zijn voorvader Willem III speelde in de geschiedenis van Ierland. Het staatsbezoek van het koningspaar wordt afgesloten met een bezoek aan Camden Fort Meagher in Crosshaven. Dat fort deed ooit dienst om Cork te verdedigen tegen de protestantse Willem III van Oranje.

  Willem-Alexander vertelde de Ieren dat beide landen tegenwoordig strijden op het voetbalveld. De koning haalde herinneringen op aan de wedstrijd Nederland – Ierland op het WK voetbal van 1994. Het duel in Orlando, Florida eindigde in 2-0 voor Oranje.

  28 mei 2019 - 17:45