×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning van Bhutan begint bezoek aan India

  Logeert in gerestaureerd gastenverblijf

  Koning van Bhutan begint bezoek aan India

  Koning Jigme Khesar en koningin Jetsun Pema van Bhutan zijn maandag de eerste staatsgasten sinds Nelson Mandela in 1995 en Michael Gorbatsjov in 1984 die bij een bezoek aan India kunnen logeren in het gastenverblijf van Rashtrapati Bhaven, het presidentieel paleis in New Delhi. Het koningspaar begint maandag aan een 5-daags bezoek aan het buurland India.


  Het 14 kamers tellende gastenverblijf is in opdracht van president Pranab Mukherjee in oude luister hersteld. "Het was de wens van de president dat dat deel van het paleis weer zou worden gebruikt en dat staatsgasten hier kunnen verblijven", vertelde een woordvoerder aan de Indiase media. De oude koloniale namen van de kamers zijn vervangen door namen van bergen in India. "De president heeft de namen zelf uitgekozen."

  De jonge koning van het Himalaya-koninkrijk is regelmatig te gast in India, de belangrijkste handelspartner van het geïsoleerde Bhutan. Zo was hij vorig jaar nog eregast op India's Dag van de Republiek. In New Delhi heeft Jigme Khesar een reeks van ontmoetingen met Indiase autoriteiten, onder wie de vicepresident en de premier.

  6 januari 2014 - 10:13