Koning van Bhutan begint bezoek aan India

Koning Jigme Khesar en koningin Jetsun Pema van Bhutan zijn maandag de eerste staatsgasten sinds Nelson Mandela in 1995 en Michael Gorbatsjov in 1984 die bij een bezoek aan India kunnen logeren in het gastenverblijf van Rashtrapati Bhaven, het presidentieel paleis in New Delhi. Het koningspaar begint maandag aan een 5-daags bezoek aan het buurland India.

Het 14 kamers tellende gastenverblijf is in opdracht van president Pranab Mukherjee in oude luister hersteld. "Het was de wens van de president dat dat deel van het paleis weer zou worden gebruikt en dat staatsgasten hier kunnen verblijven", vertelde een woordvoerder aan de Indiase media. De oude koloniale namen van de kamers zijn vervangen door namen van bergen in India. "De president heeft de namen zelf uitgekozen."

De jonge koning van het Himalaya-koninkrijk is regelmatig te gast in India, de belangrijkste handelspartner van het geïsoleerde Bhutan. Zo was hij vorig jaar nog eregast op India's Dag van de Republiek. In New Delhi heeft Jigme Khesar een reeks van ontmoetingen met Indiase autoriteiten, onder wie de vicepresident en de premier.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen