×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Salman zet koers voorgangers door

  Nieuwe Saoedische vorst houdt toespraak tot de natie

  Koning Salman zet koers voorgangers door

  De nieuwe Saoedische koning Salman bin Abdul Aziz houdt dezelfde koers aan als zijn voorgangers. Hij zei dit vrijdag in een toespraak tot de natie, kort na het overlijden van koning Abdullah. Die wordt vrijdag in een eenvoudig graf begraven.


  Salman is 79 jaar en een halfbroer van de overleden vorst. Hij zou met ouderdomskwalen te kampen hebben en op zijn minst een beroerte hebben gehad. In maart werd de jongste halfbroer van Abdullah en van Salman, prins Muqrin tot 'reservekroonprins' benoemd.

  Vrijdag maakte Salman in zijn toespraak bekend dat hij zijn zoon Mohammed bin Salman aanstelt als minister van Defensie. De nieuwe koning had die functie tot vrijdag. Er zijn verder geen wijzigingen in de regeringsploeg, aldus de nieuwe vorst.

  Bemiddelaar

  Als plaatsvervanger van kroonprins Muqrin benoemde hij Mohammed bin Nayef. Die is tussen de 55 en 58 jaar oud en behoort tot de nieuwe generatie prinsen van het koninkrijk. Hij is een kleinzoon van de stichter van het rijk, Abdelaziz bin Saoed (1876-1953). Wanneer Mohammed bin Nayef de nu 69-jarige Muqrin opvolgt, is hij eerste koning van het land die geen zoon, maar een kleinzoon van de stichter is.

  Koning Salman geldt als een bemiddelaar in de grote familie Saoed. Hij heeft naar verluidt dezelfde kijk op hervormingen als zijn voorzichtige voorganger. De gemiddelde leeftijd van de inwoners van het koninkrijk is in tegenstelling tot zijn leiders vrij laag, circa de helft van 20 miljoen inwoners is jonger dan 25 jaar oud en snakt naar veranderingen.

  23 januari 2015 - 11:32