×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Salman ontvangt steunbetuigingen

  Meteen na avondgebed en begrafenis koning Abdullah

  Koning Salman ontvangt steunbetuigingen

  Meteen na het avondgebed en de begrafenis van de vrijdag in alle vroegte overleden koning Abdullah, ontvangt de nieuwe koning Salman van Saoedi-Arabië in Riyad leden van de omvangrijke koninklijke familie. Die komen hun steun en trouw betuigen aan de nieuwe koning en nieuwe kroonprins Muqrin.


  Ook stamoudsten, hoge geestelijke leiders en vooraanstaande niet-koninklijke Saoedi’s worden verwacht. De uitvaart vrijdagmiddag is uiterst eenvoudig. Het stoffelijk overschot van koning Abdullah is in een doek gewikkeld en wordt op een draagbaar naar de moskee gebracht en daarna naar de begraafplaats begeleid, waar de koning een anoniem graf krijgt.

  Koning Salman, die nu ook de nieuwe beschermheer is van de twee heilige plaatsen Mekka en Medina, leidt de gebeden in de moskee. Voor de begrafenis worden ook tal van staatshoofden van moslimlanden verwacht, zoals de Egyptische president Al Sisi, de Jordaanse koning Abdullah II en de Turkse president Tayyip Erdogan.

  Koning Salman is de zesde zoon van koning Abdulaziz, de stichter van Saoedi-Arabië, die achtereenvolgens op de troon komt. Abdulaziz had zo’n 45 zoons. Naast Salman zijn er nog 12 in leven, van wie de nieuwe kroonprins Muqrin (69) de jongste is.

  23 januari 2015 - 10:51