×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Salman neemt macht zoon weg

  Saoedische kroonprins ontdaan van bevoegdheden

  Koning Salman neemt macht zoon weg

  De kroonprins van Saoedi-Arabië is door King Salman ontdaan van enkele van zijn bevoegdheden. De kroonprins heeft onlangs een aantal topministersvergaderingen in het koninkrijk niet bijgewoond en is van enkele van zijn financiële bevoegdheden ontdaan, zegt The Guardian.

  Kroonprins Mohammed bin Salman wordt verantwoordelijk gehouden voor de aanslag op journalist Jamal Khashoggi, die vorig jaar is gedood door een Saoedische ‘hitgroep’ in Istanbul. De moord heeft de internationale reputatie van de 33-jarige kroonprins ernstig geschaad. Er zijn nu geruchten over een groeiende kloof tussen hem en zijn vader, koning Salman bin Abdulaziz Al Saud.

  De koning kondigde de verandering eerder deze maand aan bij de hoge ministers. De 83-jarige wordt verondersteld de kroonprins te hebben gevraagd aanwezig te zijn bij de kabinetsvergadering, maar hij was niet aanwezig. De koning zou ontevreden zijn met zijn erfgenaam en eiste dat belangrijke financiële bevoegdheden voorlopig zijn eigen persoonlijke goedkeuring nodig zouden hebben.

  19 maart 2019 - 17:47