Koning Salman na commotie vertrokken uit Frankrijk

De Saoedische koning Salman is weer vertrokken uit Frankrijk. De Franse krant Nice-Matin schrijft dat de koning zondagmiddag, met een groot deel van zijn entourage, zijn villa aan de Côte d'Azur heeft verlaten.

De krant meldt dat de koning zondag vertrok naar Marokko. Zijn vliegtuig zou zijn geland op het vliegveld van Tanger. Salman verbleef uiteindelijk maar ongeveer een week aan de Franse Rivièra. Daily Mail meldt dat de koning van plan zou zijn geweest om drie weken in Frankrijk te verblijven.

Koning Salman hield de gemoederen, voor zijn komst en tijdens zijn verblijf, aardig bezig in de Franse badplaats waar zijn villa staat. Vanwege veiligheidsmaatregelen werd het strandje onder zijn huis namelijk afgesloten voor bezoekers en daar waren de plaatselijke strandgangers niet blij mee. Mensen uit de omgeving begonnen zelfs een online petitie om hun onvrede te uiten. Nu er eerder dan verwacht een einde is gekomen aan het verblijf van de koning in Frankrijk zal het strand volgens Daily Mail weer snel worden vrijgegeven.