×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Abdullah reageert op geruchten

  Koning Abdullah reageert op geruchten

  Koning Abdullah dreigt iedereen te gerechtelijk te vervolgen die valse berichten verspreidt over het ontslag dat de prinsen Feisal, Ali (beiden halfbroers) en Talal afgelopen week hebben genomen als officieren in het Jordaanse leger.


  Het Jordaanse hof heeft zondag een verklaring uitgegeven waarin die stappen worden aangekondigd 'tegen degenen die leugens en valse berichten verspreiden die gericht zijn op het ondermijnen van Jordanië en haar instellingen.'

  Volgens de 'Royal Hashemite Court' 'trapt onze loyale bevolking niet in zulke leugens, die de nationale eenheid van Jordanië en de diep gewortelde relatie tussen Jordaniërs en de koninklijke familie niet kunnen beschadigen.' Maar als veiligheidsmaatregel, in geval de leugens wel worden geloofd, is de verklaring uitgegaan.

  Volgens een aantal van de als onwaar bestempelde berichten zouden de prinsen zijn ontslagen omdat ze betrokken zouden zijn bij een mede door Saudi-Arabië geïnspireerd complot. De betrekkingen tussen Amman en Riyad zijn de laatste tijd slecht, mede omdat Jordanië niet zoals Egypte of Bahrein gewillig aan het handje loopt van de Saudiërs en hun ambitieuze kroonprins Mohammed bin Salman.

  De Jordaanse koning Abdullah heeft ook veel steviger dan de Saudiërs lief is, stelling genomen tegen de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël. De koning ziet zichzelf als beschermer van de islamitische heilige plaatsen in Jeruzalem, die tot de Zesdaagse oorlog van 1967 onder Jordaanse bestuur vielen.

  31 december 2017 - 18:24