×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Abdullah II beveelt noodhulp

  Grote overlast door sneeuwstorm

  Koning Abdullah II beveelt noodhulp

  Koning Abdullah II van Jordanië heeft met een helikopter van het Jordaanse leger de noordelijke regio in Ajloun bezocht. De vorst sprak zondag met de legertop en zijn ambtenaren over de hulp aan de burgers in het door sneeuw getroffen gebied. De regio behoort volgens The Jordan Times tot de gebieden die het ergst door de sneeuwstorm zijn getroffen.


  De koning sprak over de verschillende manieren waarop de slachtoffers in de door sneeuw geïsoleerde gebieden geholpen kunnen worden. Hij gaf het leger en de overheidsinstanties het bevel slachtoffers van noodhulp te voorzien en voedselpakketten uit te delen.

  Op aanwijzingen van de koning werd met een vloot politiehelikopters pakketten met voedsel en brood gedistribueerd over de noordelijke en meer centraal gelegen gebieden in Jordanië die nog steeds van de buitenwereld zijn afgesloten. Maandag vliegen de helikopters ook naar zuidelijke gebieden.

  Zaterdag bezocht de koning van Jordanië onaangekondigd de commandokamer van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Daar liet de vorst zich inlichten over de situatie door premier Abdullah Ensour en minister Hussein Al-Majala van Binnenlandse Zaken. Zelf stak hij zaterdag ook de handen uit de mouwen. Hoogstpersoonlijk duwde hij met een groepje mannen een auto uit de sneeuw, zo is te zien op amateurbeelden.

  16 december 2013 - 10:47