Placeholder

Koning Abdullah II beveelt noodhulp

Koning Abdullah II van Jordanië heeft met een helikopter van het Jordaanse leger de noordelijke regio in Ajloun bezocht. De vorst sprak zondag met de legertop en zijn ambtenaren over de hulp aan de burgers in het door sneeuw getroffen gebied. De regio behoort volgens The Jordan Times tot de gebieden die het ergst door de sneeuwstorm zijn getroffen.

De koning sprak over de verschillende manieren waarop de slachtoffers in de door sneeuw geïsoleerde gebieden geholpen kunnen worden. Hij gaf het leger en de overheidsinstanties het bevel slachtoffers van noodhulp te voorzien en voedselpakketten uit te delen.

Op aanwijzingen van de koning werd met een vloot politiehelikopters pakketten met voedsel en brood gedistribueerd over de noordelijke en meer centraal gelegen gebieden in Jordanië die nog steeds van de buitenwereld zijn afgesloten. Maandag vliegen de helikopters ook naar zuidelijke gebieden.

Zaterdag bezocht de koning van Jordanië onaangekondigd de commandokamer van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Daar liet de vorst zich inlichten over de situatie door premier Abdullah Ensour en minister Hussein Al-Majala van Binnenlandse Zaken. Zelf stak hij zaterdag ook de handen uit de mouwen. Hoogstpersoonlijk duwde hij met een groepje mannen een auto uit de sneeuw, zo is te zien op amateurbeelden.