×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kinderen bezoeken ernstig zieke Bhumibol

  Kinderen bezoeken ernstig zieke Bhumibol

  De Thaise koning Bhumibol Adulyadej heeft woensdag bezoek gehad van alle vier zijn kinderen. De 88-jarige koning is ernstig ziek en gevreesd wordt dat hij snel zal overlijden.


  Kroonprins Maha Vajiralongkorn zegde een afspraak bij een universiteit af om zijn vader op te kunnen zoeken. De 64-jarige kroonprins had volgens Reuters ook een ontmoeting met premier Prayuth Chan-ocha. Volgens het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken bespraken de twee ‘routine overheidszaken’. De premier moest wel een afspraak afzeggen voor het gesprek met Vajiralongkorn.

  De gezondheidstoestand van Bhumibol is ‘overall nog niet gestabiliseerd’, liet het paleis woensdag weten. Zondag werd via een medisch bulletin, het tweede deze maand, bekendgemaakt dat Bhumibols gezondheid verder achteruit is gegaan. Het bloed van de koning werd zaterdag gefilterd door een kunstnier, een zogenoemde hemodialyse behandeling. Als gevolg daarvan daalde zijn bloeddruk.

  Het paleis noemde Bhumibols toestand instabiel, wat uitzonderlijk is. De meeste medische bulletins werden verstuurd als de koning weer aan de beterende hand was. Bhumibol verblijft al jaren in het Siriraj-ziekenhuis in Bangkok. Daar wordt ook zijn vrouw Sirikit verzorgd. Op 11 januari is ’s werelds langst regerende vorst voor het laatst in het openbaar gezien.

  Buiten het Siriraj-ziekenhuis hebben zich enkele honderden mensen verzameld. Zij bidden voor hun koning. De Thaise overheid heeft het volk opgeroepen niet te luisteren naar geruchten op social media over ‘situaties’, maar te wachten op officiële berichten.

  12 oktober 2016 - 21:11