×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Japanse prinses ‘verbreekt verloving’

  Verloofde zou te arm zijn

  Japanse prinses ‘verbreekt verloving’

  Volgens een bericht in het Japanse tijdschrift Shukan Gendai is de verloving tussen prinses Mako, een kleindochter van keizer Akihito, met burgerjongen Kei Komuro voorbij.


  Enkele weken geleden werd de officiële verlovingsceremonie tussen de twee al uitgesteld vanwege 'gebrek aan voorbereidingen'. Insiders rond de Japanse premier gaan er van uit dat er helemaal geen huwelijk meer gaat komen en dat de relatie nu al een nachtkaars uit zal gaan. De reden: de prins blijkt niet in staat om Mako na haar huwelijk te onderhouden. Prins Akishino, de tweede zoon van keizer Akihito, had al diverse malen bij zijn aanstaande schoonzoon om opheldering gevraagd over diens financiële situatie. Dat was belangrijk omdat zijn dochter voor haar huwelijk haar keizerlijke status en haar verzorgde leven in het paleis zou opgeven. Toen bleek dat Kei niet kon aantonen dat hij in Mako's onderhoud kon voorzien, werd bovendien ontdekt dat hij waarschijnlijk zelfs schulden had. Daarmee was de basis voor een huwelijk te onzeker geworden. In Japan krijgt een prinses die de keizerlijke familie een bruidsschat mee van de staat. Mako zou zo'n 150 miljoen Yen meekrijgen, bijna 1,2  miljoen euro. Dat geld is echter bedoeld om de veiligheid van de voormalige prinses te garanderen en haar zelfstandigheid. Dat Kei dat geld ook wilde gebruiken om in het levensonderhoud van Mako te voorzien – zoals boze tongen nu beweren – wordt in Japan als oneervol gezien. En oneervol en het keizerlijk huis gaan niet samen. Hoe Mako over de breuk denkt is niet bekend. Aangezien de leden van de keizerlijke familie als symbolen worden gezien door de machtige Keizerlijke Huishouding, bepaalt zij niet zelf of haar huwelijk wel of niet doorgaat. 

  24 februari 2018 - 14:32