×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Japanse prinses Aiko viert 13e verjaardag

  Dochter kroonprinselijk paar dol op tennis

  Japanse prinses Aiko viert 13e verjaardag

  De Japanse prinses Aiko viert maandag haar dertiende verjaardag. Ter gelegenheid daarvan heeft het Keizerlijk Hofagentschap wat wetenswaardigheden over de enige dochter van kroonprins Naruhito en kroonprinses Masako gedeeld met de Japanse media.


  Zo is nu bekend dat Aiko van tennis houdt en graag partijtjes speelt tegen haar ouders. Tennis is ook de lievelingssport van haar grootouders keizer Akihito en keizerin Michiko die elkaar tijdens een tenniswedstrijd leerden kennen. Aiko zit in de eerste klas van de Gakushuin middelbare meisjesschool en krijgt soms hulp van haar ouders bij het maken van huiswerk. Masako helpt met Engels en Naruhito is goed in geschiedenis en aardrijkskunde.

  De Japanners weten nu ook dat prinses Aiko vorige maand een stand bemande tijdens een schoolfestival en daar snoep uitdeelde. Eerder dit jaar bracht ze voor het eerst een bezoek aan het keizerlijk Musashino mausoleum in Tokio, waar haar overgrootouders keizer Hirohito en keizerin Nagako zijn begraven.

  1 december 2014 - 13:22