×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Japanse prinses Aiko is 18 jaar geworden

  Onzichtbaar voor publiek

  Japanse prinses Aiko is 18 jaar geworden

  Prinses Aiko, het enige kind van de Japanse keizer Naruhito en keizerin Masako, is zondag 18 jaar geworden.


  Ze is momenteel bezig met haar laatste jaar op de middelbare school. In het voorjaar gaat ze naar de universiteit.

  Aiko is voor het publiek tot dusver zo goed als onzichtbaar. Ze was eerder dit jaar bijvoorbeeld niet welkom bij de abdicatie van haar opa keizer Akihito en de daaropvolgende troonsbestijging van haar vader Naruhito.

  De prinses komt ook niet voor in de lijn van troonopvolging. Alleen mannen kunnen op de Chrysantentroon komen. Daardoor kent Japan sinds de troonswisseling nog maar drie mogelijke opvolgers: kroonprins Akishino (54), zijn zoontje Hisahito (13) en prins Hitachi (84), de broer van de in april afgetreden keizer Akihito. De keizerlijke familie bestaat verder alleen uit vrouwen.

  Volgens recente opiniepeilingen is bijna 82 procent van de bevolking voorstander van een koerswijziging. Dat houdt in dat ook vrouwen op de troon kunnen komen. In dat geval zou Aiko opeens de rol van kroonprinses innemen.

  2 december 2019 - 16:10