×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Japanse prins Hisahito begint eerste schooldag

  Prins Akishino en prinses Kiko brengen hem naar school

  Japanse prins Hisahito begint eerste schooldag

  De Japanse prins Hisahito is maandag voor het eerst naar zijn nieuwe school gegaan. Zijn ouders, prins Akishino en prinses Kiko, brachten hem weg, melden Japanse media.

  Op beelden is te zien dat de drie voor de fotografen poseren vlak voordat Hisahito de middelbare school van de Ochanomizu Universiteit betrad. Maandag was er een speciale openingsceremonie voor nieuwe leerlingen. In totaal zijn er 114 nieuwe studenten, waaronder Hisahito.

  De 12-jarige Hisahito rondde vorige maand de basisschool af. Eind deze maand doet zijn opa keizer Akihito een stap terug en wordt zijn oom Naruhito keizer. De jonge prins wordt dan tweede in lijn van troonopvolging en de enige in zijn generatie.

  Prins Akishino en zijn vrouw breken met een keizerlijke traditie door hun zoontje naar de middelbare school van de Ochanomizu Universiteit te sturen. Tot nu toe volgden leden van het keizershuis het schoolsysteem van de Gakushuin Universiteit.

  8 april 2019 - 17:06