×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Japanse kroonprinses Masako viert 53e verjaardag

  Japanse kroonprinses Masako viert 53e verjaardag

  De Japanse kroonprinses Masako viert vrijdag haar 53e verjaardag. Zij ontmoette de pers en poseerde samen met haar echtgenoot, kroonprins Naruhito, en hun dochter in het Togu-paleis in Tokio.


  Masako kampt al jaren met een depressie en verscheen jarenlang maar zelden in het openbaar. “Ik doe echter mijn best zoveel taken uit te voeren als mogelijk”, stelde zij vrijdag. De kroonprinses voelde zich zeer welkom tijdens een aantal bezoeken de afgelopen maanden waar het Japanse volk haar massaal toelachte.

  De gezondheidsproblemen van haar dochter Aiko baren Masako meer zorgen. De vijftienjarige Aiko had last van oververmoeidheid en verscheen wekenlang niet op school. Sinds eind november woont Aiko weer lessen bij, vertelde Masako. “Haar gezondheid is flink verbeterd”, aldus de kroonprinses.

  Keizer Akihito liet eerder dit jaar weten dat hij nadenkt over aftreden, vanwege zijn hoge leeftijd en zijn gezondheid. Daarvoor dient wel wel een wetswijziging te komen die het aftreden van de keizer mogelijk maakt. Akihito onderging de afgelopen jaren onder meer een hartoperatie en werd behandeld voor prostaatkanker. De 82-jarige vorst maakt zijn voornemen bekend in een tv-toespraak, iets dat vrij uniek is voor een keizer. Het is echter nog niet duidelijk wanneer Masako hem opvolgt.

  9 december 2016 - 11:11