×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Japanse keizer kondigt mogelijk aftreden aan

  Japanse keizer kondigt mogelijk aftreden aan

  De Japanse keizer Akihito spreek maandag om 08.00 uur (Nederlandse tijd) het Japanse volk toe. In de videoboodschap kondigt de 82-jarige vorst mogelijk zijn aftreden aan.


  Akihito onderging de afgelopen jaren een hartoperatie en is behandeld voor prostaatkanker en heeft aangegeven dat hij binnen enkele jaren zou willen terugtreden, meldde de Japanse zender NHK vorige maand.

  De gewone Japanner kan wel begrip opbrengen voor Akihito's wens om het stokje over te dragen aan kroonprins Naruhito, maar de stap is uiterst ongebruikelijk in Japan. De conservatieve achterban van premier Shinzo Abe is fel gekant tegen abdicatie en vindt dat de keizer tot zijn dood moet dienen.

  5 augustus 2016 - 12:57