×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Japanse keizer kan afstand doen van troon’

  Japanse keizer kan afstand doen van troon’

  De met zijn gezondheid kwakkelende Japanse keizer Akihito kan volgens een adviescommissie van de regering afstand doen van de troon, schrijft de Japanse krant Mainichi. Commissieleden zeggen dat dit in een wet speciaal voor hem kan worden geregeld, zonder dat dit ook hoeft te gelden voor zijn opvolger.


  Premier Shinzo Abe zette de commissie aan het werk nadat de keizer in augustus in een televisietoespraak had gezegd dat hij een ordelijke troonsopvolging wilde. Akihito, die volgende week 83 wordt, zei dat het hem zwaar viel om zich 'met mijn hele lichaam en ziel' te wijden aan zijn taak als keizer.

  De commissie brengt volgende maand haar advies uit. Als het parlement het advies overneemt, kan kroonprins Naruhito de Chrysantentroon bestijgen. De laatste Japanse keizer die troonsafstand deed was Kokaku in 1817.

  Akihito moest vrijdag zijn afspraken afzeggen omdat hij koorts had. Hij had begin dit jaar griep en werd eerder geopereerd aan zijn prostaat en aan zijn kransslagader.

  16 december 2016 - 11:43