×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Japanse keizer Akihito meerdere malen op een dag op balkon

  Japanse keizer Akihito meerdere malen op een dag op balkon

  De Japanse keizer Akihito en zijn familieleden verschenen maandag maar liefst vijf keer op het balkon van het keizerlijk paleis in Tokio. Akihito kwam in de ochtend drie maal naar buiten om de menigte vanachter kogelvrij glas toe te zwaaien, gezamenlijk met kroonprins Naruhito en kroonprinses Masako. Dat herhaalde de keizer 's middags nog twee keer, om tienduizenden belangstellenden de kans te geven een glimp van hem en zijn familie op te vangen.


  Een nieuwjaarstoespraak houdt Akihito dit jaar niet. Akihito heeft de wens uitgesproken af te treden. Om hem te ontlasten, werd vorige week besloten dat de keizer daarom geen nieuwjaarstoespraak hoeft te geven.

  Akihito verschijnt sinds 1990 jaarlijks met zijn naaste familie op het balkon, van waar hij het volk traditiegetrouw vrede en rust wenste. Tienduizenden belangstellenden kwamen jaar na jaar naar Tokio voor de nieuwjaarsgroet van de keizer. De belangstelling is dit jaar nog groter, omdat het mogelijk de laatste keer is. De Japanse regering bereidt wetgeving voor die Akihito de kans biedt af te treden.

  2 januari 2017 - 13:48