Placeholder

Japans prinselijk bezoek voor Zambia

De Japanse prins Akishino en prinses Kiko zijn voor een 5-daags officieel bezoek in Zambia. Aanleiding voor de visite is de viering van 50 jaar diplomatieke betrekkingen tussen het Afrikaanse land en Japan. Zambia, een voormalige Britse kolonie, kreeg in oktober 1964 zijn onafhankelijkheid. Het prinselijk paar zal tijdens het verblijf ook een ontmoeting hebben met Zambia’s eerste president, de nu 90-jarige Kenneth Kaunda.

Het Japanse bezoek is een mengeling van toeristische uitstapjes, zoals een excursie naar Livingstone voor een kijkje bij de Victoria watervallen op de grens met Zimbabwe en een uitstapje naar een dorpje waar traditionele dansen werden opgevoerd, ontmoetingen met landgenoten en officiële ontvangsten. Zo gaat het paar maandag onder meer langs bij de minister van justitie.

Vanuit Zambia reist het gezelschap door naar Tanzania, waar onder meer een ontvangst door president Kikwete en een bezoek aan het eiland Zanzibar op het programma staan.

Prins Akishino (48) is de tweede zoon van de Japanse keizer. Hij is ook tweede in lijn van troonopvolging. Zijn 7-jarige zoontje Hisahito is derde. Hisahito geldt als ‘redder’ van de Chrysantentroon omdat kroonprins Naruhito alleen een dochter heeft en meisjes niet in aanmerking komen voor de troonopvolging.