×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Japans prinselijk bezoek voor Zambia

  Akishino en Kiko vieren 50 jaar diplomatieke betrekkingen

  Japans prinselijk bezoek voor Zambia

  De Japanse prins Akishino en prinses Kiko zijn voor een 5-daags officieel bezoek in Zambia. Aanleiding voor de visite is de viering van 50 jaar diplomatieke betrekkingen tussen het Afrikaanse land en Japan. Zambia, een voormalige Britse kolonie, kreeg in oktober 1964 zijn onafhankelijkheid. Het prinselijk paar zal tijdens het verblijf ook een ontmoeting hebben met Zambia’s eerste president, de nu 90-jarige Kenneth Kaunda.


  Het Japanse bezoek is een mengeling van toeristische uitstapjes, zoals een excursie naar Livingstone voor een kijkje bij de Victoria watervallen op de grens met Zimbabwe en een uitstapje naar een dorpje waar traditionele dansen werden opgevoerd, ontmoetingen met landgenoten en officiële ontvangsten. Zo gaat het paar maandag onder meer langs bij de minister van justitie.

  Vanuit Zambia reist het gezelschap door naar Tanzania, waar onder meer een ontvangst door president Kikwete en een bezoek aan het eiland Zanzibar op het programma staan.

  Prins Akishino (48) is de tweede zoon van de Japanse keizer. Hij is ook tweede in lijn van troonopvolging. Zijn 7-jarige zoontje Hisahito is derde. Hisahito geldt als ‘redder’ van de Chrysantentroon omdat kroonprins Naruhito alleen een dochter heeft en meisjes niet in aanmerking komen voor de troonopvolging.

  30 juni 2014 - 15:03